Communicatieve vaardigheden trainen in rollenspellen

Uw communicatieve vaardigheden optimaliseren door een trainingsacteur of rollenspelacteur in te zetten. Daar ligt bij ons de nadruk op. Bijvoorbeeld binnen verkoop of communicatie naar de klant. Verder kan een trainingsacteur worden ingezet binnen assessments of kan hij als mystery-guest een onderdeel van een onderzoek vormen. Het beroep als is een waar specialisme

Het beroep als Trainingsacteur is een waar specialisme. De acteur gebruikt alle gangbare acteertechnieken en zet deze in om een educatief doel te bereiken. Veelal speelt een trainingsacteur vanuit improvisatie. Hij reageert op het gedrag en de manier van communiceren van de cursist. De rol van de acteur staat dus niet vast. Naast het spelen van een personage, geeft de trainingsacteur ook feedback aan de cursist. Hij is dus een waardevolle sparringpartner voor cursist en uiteindelijk uw bedrijf. Doordat het inzetten van een trainingsacteur het oefenen effectiever maakt, is minder tijd nodig om hetzelfde resultaat te boeken. Wij durven te stellen dat u daardoor zelfs geld bespaart!

Door middel van een situationeel rollenspel zijn de acteurs in staat de werkelijkheid op een veilige manier, vanuit de praktijk na te bootsen. Zo kunnen de deelnemers op een veilige manier nabootsen met situaties uit de praktijk. In deze situaties reageert de acteur op het gedrag en de manier van communiceren van de deelnemer. De acteur improviseert dus; hij speelt in op wat de deelnemer hem geeft. Na elk rollenspel geeft de acteur (indien gewenst) feedback, zowel vanuit de rol als vanuit zichzelf. Hierdoor leert de deelnemer zijn sterke kanten en zijn valkuilen kennen en kan hij in de praktijk beter op situaties inspelen.

Wat doet MTT bij het rollenspel?

Het is de bedoeling om situaties zodanig te spelen zoals het in het echt ook zou gebeuren. Daarom vindt MTT het belangrijk om enkele weken voor de training met u door te spreken wat voor situaties er spelen binnen uw instelling/organisatie en waar u graag aandacht aan wilt besteden. U kunt ervoor kiezen zelf situatiebeschrijvingen te maken welke worden gespeeld tijdens de training, of dat MTT dit voor u doet.

MTT verhuurt professionele trainingsacteurs voor diverse rollenspelen tijdens uw of onze trainingen. Dit kan aan de hand van een vastgesteld scenario zijn, maar kan ook met desgewenste improvisatie. Belangrijk is om vooraf het doel helder te hebben zodat de trainingsacteur hierop kan inspelen. Dit doel zal vooraf helder met u worden afgestemd, zodat de ingehuurde trainingsacteur zich volledig kan inleven. Alles voor uw communicatieve vaardigheden!

Samen zorgen wij ervoor dat de veranderingen een ruim draagvlak hebben bij uw personeel en binnen uw organisatie.

Informatie aanvragen